2016-12-19 DiGital

Profilerna sågar förslaget: ”Idiotiska regler”

”Regeringen har inte lyssnat på kritiken. Vi föreslog att skattelättnaden skulle gälla för bolag med upp till 250 miljoner kronor i omsättning och upp till 400 anställda”, säger hon. Läs mer här. 

2016-12 19 Breakit

Techprofilerna rasar igen mot regeringens optionsförslag: ”Ofattbart”

Skarp kritik riktas mot regeringens förslag om nya optionsregler.
”Det är helt värdelöst”, säger Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande för Risskapitalföreningen. Läs mer här.

2016-12-19 Sydsvenskan

Fortsatt optionskritik mot regeringen

Vi har lyssnat på kritiken, hävdar regeringen när ett nytt förslag om skattelättnader för personaloptioner nu läggs fram. Men riskkapitalbranschen sågar även det justerade förslaget. Läs mer här.

2016-12-16 Dagens Samhälle

Fördummande vinstdebatt riskerar skada välfärden

Vinsteri välfärden. Den raljanta tonen i debatten om välfärdens vinster insinuerar att det är okända och tvivelaktiga personer med brevlådor på de engelska kanalöarna, snarare än svenska LO- och TCO-medlemmar som får ta del av överskott när verksamheter går bra. Det bidrar till en katastrofalt fördummande debatt som riskerar att skada välfärden. Läs mer här.

2016-12-07 Breakit

Näringslivsprofiler erbjuder skattehjälp

Flera kända näringslivsprofiler och opinionsbildare går ihop och startar stiftelsen Rättvis skatteprocess, som ska hjälpa småföretagare som råkat illa ut i skattemål. Läs mer här.

2016-12-06 Svenska Dagbladet

”Människor far illa i mål mot Skatteverket”

Vi ser med oro på hur Skatteverket agerar i vissa fall och hur det kan få negativa konsekvenser för småföretagare och privatpersoner. För att hjälpa den som har hamnat i kläm hos Skatte­verket och som inte har kraft eller råd att driva en process tar vi nu initiativ till insamlingsstiftelsen Rättvis skatte­process, skriver flera debattörer. Läs mer här.

2016-12-06 Dagens Industri

Gasellen

Elisabeth Thand Ringqvist: ”Hoppas på historier som ger gåshud.” Se film här.

2016-11-15 Breakit

De går ihop mot politikerna – med ny lobbyorganisation för fintech

Klarna, Collector och NFT Ventures är med när fintech-bolagen nu organiserar sig. Här är den nya intresseorganisationen som ska få politikerna att vakna. Läs mer här.

2016-11-15 Dagens Media

Elisabeth Thand Ringqvist till NFT Ventures

Teknikbolaget NFT Ventures knyter till sig Elisabeth Thand Ringqvist. Hon har tidigare varit vd på Företagarna och konsult på Prime PR – men blir nu en del av teknikbolagets rådgivnings-team. Läs mer här.